Miopasso Nero d’Avola
Diep paarse wijn, met duidelijke tonen van zwarte peper en kruiden in de neus. Volle wijn met zachte afdronk. Nero d’Avola is de parel van Sicilië.
€8.75
Jaartal | 2020 |
---|---|
Smaakprofiel | vol, zwoel, rond, kruidig, sappig |
Alcohol | 13.5% |
Inhoud | 0,75 liter |
Regio | Sicilië – Italië |
Spijscombinatie | Barbecue, Gegrild vlees, Stoofpotjes, Wild, Gegrilde groenten |
Meer informatie
Miopasso is een serie van hoogwaardige wijnen gemaakt met inheemse Italiaanse druivenrassen. Het doel van Miopasso, is om de traditionele stijlen van de Italiaanse wijnen onder de aandacht te brengen – de echte smaak van Italië. Ze doen dit door het gebruik van volledig moderne vinificatie technieken. Hierdoor kunnen zij delicaat elke nuance van het druivenras tot uiting te brengen. Het assortiment bestaat uit een Fiano, een Primitivo en Nero d’Avola. De Nero d’Avola is een echte bezienswaardigheid, wordt gemaakt met behulp van de “Ripasso” techniek doormiddel van het toevoegen van een klein percentage van de wijn gemaakt van zongedroogde druiven.