,

The Dalmatian Dog Babic

Niet weggelopen uit 101 Dalmatiërs maar in dit hondje, ehh… wijn zit juist de gelijknamige en zeer lokale druif aangeplant hier in Dalmatië.

Zeer lokaal zelfs want de wijngaard waar hij groeit is zelfs Unesco werelderfgoed. De wijngaard krijgt een permanent briesje uit zee en zorgt hier voor een fruitige en elegante rode wijn met een donkere robijnrode kleur.

Aroma’s van rijpe rode kers en mediterrane kruiden. Het is een redelijk lichtvoetige wijn lekker sappig met levendige zuren en een toch stevige structuur. Probeer hem eens uit.  Echt een herfstwijn. Lekker op zo’n 16 graden bij licht wild.

Babic, zeer lokale druif uit Dalmatië. Mediterraan en medium krachtig met pit op het eind.

11.25

Uitverkocht

Categorie

Rood

Jaartal

2018

Smaakprofiel

medium, sappig, pittig

Alcohol

14%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Dalmatië – Kroatië

Spijscombinatie

Gegrild vlees, Wild, Barbecue, Gegrilde lamsspiesjes

Meer informatie

Orbico Adriatic Wines

Het Orbico Adriatic Wines concept is een samenwerking tussen meerdere wijnbedrijven die is ontwikkeld om de export van Kroatische, Sloveense en andere regionale wijnen te promoten. Een van deze wijnproducenten is Testament aan de Dalmatische kust. De biologisch bewerkte wijngaarden hiervan liggen in het wijnbouwgebied van Noord-Dalmatië, in de directe omgeving van het middeleeuwse stadje Šibenik.

Testament is vooral bekend om hun wijn gemaakt van de specifieke autochtone druiven: de Pošip en Babić druif. Tel daarbij op Dalmatië, met zijn rotsachtige landschappen, eilanden en heuvels, en een oneindige verscheidenheid aan microklimaten, wat resulteert in een wijnbouwgebied waar terroir een cruciale factor is. Met het unieke klimaat en de arme bodem, moeten de druiven constant vechten om te overleven. Het microklimaat in combinatie met de bijzondere druiven maken de wijnen van Testament uniek.

De wijnmakerij noemt zichzelf “Testament” als verwijzing naar de geschiedenis van de wijnbereiding rond Sibenik die al meer dan 2000 jaar teruggaat.