,

Feudo Arancio Passiari

Warme, zwoele Italiaanse rode wijn. Met een donkerpaarse kleur en een expressieve geur: rijp fruit van kersen, bramen, pruimen en rode bessen, maar ook allerlei anders, zoals tabak, donkere cacao en zoete specerijen. Rijpe tannine geven de wijn zachtheid. Goed geïntegreerde zuren zorgen voor een perfecte balans. Een goed huwelijk tussen Nero d’Avola en Syrah.

Spijs & moment
Een wijn voor later op de avond, lekker met een plank vol kazen. Of anders bij het avondeten, denk dan aan rijke pasta’s, stevige risotto, grillen op de barbecue, gerookte ham, maar ook, net wat spannender, aan gebakken vis.

Past goed bij: gegrild vlees, pasta, risotto, gebakken groenten

9.95

Categorie

Rood

Jaartal

2020

Smaakprofiel

vol, zwoel, rond, sappig, dik

Alcohol

14%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Sicilië – Italië

Spijscombinatie

Gegrild vlees, Stoofpotjes, Wild, Barbecue

Meer informatie

Feudo Arancio

De wijngaarden van Feudo Arancio liggen aan de zuidelijke kust van het zonovergoten Sicilië, in Sambuca di Sicilia en Acate. Het maakt onderdeel uit van een van de grootste, meest toonaangevende wijnbedrijven van Italië: Mezzacorona. De naam Feudo Arancio is afgeleid van het nabij gelegen meer ‘Lago Arancio’. In 2001 werd het door Mezzacorona aangekocht in zeer verwaarloosde staat. De wijngaarden werden gerooid en de winery gesloopt. Kosten nog moeite zijn gespaard om een nieuwe, moderne winery te bouwen en nieuwe wijngaarden aan te leggen, compleet met irrigatiesysteem. De winery is ontworpen als hommage aan Siciliaanse tradities, met groot respect voor de omgeving en de natuur. Duurzaamheid heeft alle aandacht: van zonnepanelen tot reductie in het gebruik van chemische middelen en met focus op recycling. De wijnen zijn harmonieus, karaktervol en weerspiegelen het temperament en de kenmerken van Sicilië; de zon, de zee en de natuur.