,

Tensión La Ribera Chardonnay – Semillon

Heldere kleur met groenachtige nuances. Fruitige aroma’s zoals appel en perziken die in perfecte harmonie zijn met verse kruiden en minerale nuances. De smaak is complex en goed in balans. Opvallend is vooral de verfrissende finale door de fijne zuren.

Karaktervolle witte wijn uit Argentinië.

Tensión la Ribera is een project van topproducent Zuccardi. Gebruikmakend van de verschillende terroirs langs de ribera (oever) van de rivier Tunuyán. Vanaf de bron op 1.400 meter boven zeeniveau in het Andesgebergte, tot aan de riviermonding in het oosten van Mendoza, in de wijk Santa Rosa staan verschillende wijngaarden aangeplant.

James Suckling – 90 punten (2020)

10.25

Uitverkocht

Categorie

Wit

Jaartal

2020

Smaakprofiel

verfijnd, tropisch, sappig, verfrissend

Alcohol

13,5%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Mendoza – Argentinië

Spijscombinatie

visgerechten, kalf, gevolgelte

Meer informatie

Zuccardi

Van origine Italiaans maar inmiddels al een aantal generaties verder bestiert José Alberto Zuccardi dit familiebedrijf. Naast biologische wijnen ook conventionele wijnen. Het credo van de familie is; kwaliteit!

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden- en hogere segment.