,

Menade “Nosso” Verdejo natural

Deze waanzinnige Verdejo gemaakt door de familie Sanz komt van een speciaal gelegen wijngaard met veel kalk in de bodem. In totaal zijn er 6.000 flessen gemaakt. Tijdens de vinificatie wordt geen sulfiet aan de wijn toegevoegd en in de wijngaarden wordt niet gewerkt met koper en sulfiet. Een 100% natuurlijke wijn zonder enige toevoegingen. Natuurlijke vergisting. De smaak van deze Verdejo is daardoor eerder rinzig dan fris zoals een normaal geproduceerde verdejo. Deze natuurwijn heeft inhoud en lengte! Gastronomische wijn welke makkelijk ook gewoon gedronken kan worden zonder spijs. Gul en rijk. Rinzige appel, Custard, Brioche. Een waanzinnige wijn welke de afgelopen jaren door de professionals op handen wordt gedragen.

17.95

Uitverkocht

Categorie

Wit

Jaartal

2020

Smaakprofiel

rijk, gul, zacht, rins

Alcohol

13.5%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Castilla y Leon – Spanje

Spijscombinatie

Visgerechten, Schaal en schelpdieren. Gerechten met romige sauzen

Meer informatie

Bodegas Menade

Bodegas Menade; De Pioniers van de Rueda maken spannende biologische wijnen, hoge kwaliteit Vin nature en dat alles met een natuurlijke vergisting en geen gebruik van koper in de wijngaarden.

Ricardo Sanz is een zesde generatie wijnmaker in de regio Rueda en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met Bodega Ricardo Sanz in 2005. Bij Ricardo Sanz hebben ze een zeer moderne benadering van wijnmaken met als absolute focus het biologisch/organisch verbouwen van de inheemse variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste vers (niet-geoxideerde) wijnen van de regio. Zo is de huidige generatie als eerste gestart met biologisch werken in de Rueda en met natuurlijk vergisten van de wijnen. Bij het produceren van Vin Nature werkt men zonder gebruik van koper en sulfiet in de wijngaarden.