,

Mount Riley Sauvignon Blanc

Druivenrassen en vinificatie
Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma’s optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc’s als Sancerre en Pouilly Fume. Men maakt gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.
Proefnotitie
Het resultaat is een zeer aromatische wijn met ‘grassige’ tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk.
Wijn/spijs
Geweldig als aperitief of combineer hem met zeevruchten, licht vlees, pasta, salades of de Aziatische keuken.

10.95

Categorie

Wit

Jaartal

2022

Smaakprofiel

fris, fruitig, rijk, sappig, verkwikkend, knisperend

Alcohol

12.5%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Marlborough – Nieuw-Zeeland

Spijscombinatie

Salades, oesters, asperges, lichte visgerechten, geitenkaas

Meer informatie

Mount Riley
Het produceren van wijn waar mensen van houden kost meer dan een plaats – het vereist geest, houding en authenticiteit. Mount Riley streeft naar vriendelijk, nuchter en benaderbaar. Het is een familiebedrijf van Nieuw-Zeeland met een onafhankelijke geest en een belofte tot het produceren van wijnen van uitzonderlijke waarde.
Bevestig uw leeftijd
U moet 18 jaar oud zijn om deze webshop te gebruiken