,

Tarani Sauvignon Blanc

Zeer toegankelijke Sauvignon Blanc uit Frankrijk. In de geur en smaak veel fruit. Citrus, meloen en vooral exotisch fruit zoals mango en sterfruit. Subtiele hinten van buxus. Aangenaam zacht mondgevoel. Een gemakkelijke doordrinker.

Spijs & moment
Een wijn voor de hele week. Lekker door de week een glas en bij de borrel. Tijdens het eten past deze wijn uitstekend bij lichtere gerechten. In het weekend bij de lunch, borrel of feestje. Door zijn gemakkelijke karakter geliefd bij een breed publiek. Verrassend lekker bij asperges.

Past goed bij: asperges, salades, borrelhapjes, finger food, lichte visgerechten, geitenkaas

6.95

Categorie

Wit

Jaartal

2021

Smaakprofiel

fris, fruitig, rijk, sappig, verkwikkend

Alcohol

12%

Inhoud

0,75 liter

Regio

IGP Comté Tosolan – Frankrijk

Spijscombinatie

Salades, borrelhapjes, fingerfood, lichte visgerechten, geitenkaas

Meer informatie

Vinovalie

Vinovalie is een samenwerkingsverband van vier caves in het zuidwesten van Frankrijk. Op basis van eeuwenoude inzichten en moderne technieken maken zij succesvolle eigentijdse wijnen.

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.