,

Tensión La Ribera Cabernet Sauvignon

Dieprode kleur. In de geur rood fruit met een fijne en frisse kruidigheid. 12 maanden rijping op Frans eikenhout geven de wijn ook smaakelementen als tabak en vanille. De smaak is stevig en heeft een goede structuur.

Karakteristieke Argentijnse wijn.

Tensión la Ribera is een project van topproducent Zuccardi. Gebruikmakend van de verschillende terroirs langs de ribera (oever) van de rivier de Tunuyán. Vanaf de bron op 1.400 meter boven zeeniveau in het Andesgebergte, tot aan de riviermonding in het oosten van Mendoza, in de wijk Santa Rosa zijn verschillende wijngaarden aangeplant.

James Suckling – 90 punten (2019)

10.25

Uitverkocht

Categorie

Rood

Jaartal

2019

Smaakprofiel

Vol, rijk, rijp rood fruit, sappig

Alcohol

14,5%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Mendoza – Argentinië

Spijscombinatie

Heerlijk bij vlees van de grill, barbeque, wild, stoofpotjes

Meer informatie

Zuccardi

Van origine Italiaans maar inmiddels al een aantal generaties verder bestiert José Alberto Zuccardi dit familiebedrijf. Naast biologische wijnen ook conventionele wijnen. Het credo van de familie is; kwaliteit!

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden- en hogere segment.