,

Biotiful Merlot

Een wijn met zo’n naam geeft natuurlijk al een beetje aan wat je in het glas mag verwachten; Een echte Beauty van een Merlot! De wijn zit boordevol rijp rood fruit en heeft iets kruidigs in zowel geur als smaak. Een vriendelijke bite en een milde afdronk maken het feest compleet.

Korte omschrijving

Een niet hout gelagerde  Biologische Merlot met een uitbundige geur, veel fruit maar ook iets boers. De smaak is vol van rijp rood en zwart fruit, heeft een milde afdronk en lichte tannines waardoor de wijn perfect in balans is.

6.60

Categorie

Rood

Jaartal

2019

Smaakprofiel

rijk, gul, fruitig, kruidig

Alcohol

13%

Inhoud

0,75 liter

Regio

La Mancha- Castillië – Spanje

Spijscombinatie

Aperitief, Borrel, Worst, Harde kazen, Barbecue, Lamsvlees

Meer informatie

Jesús del Perdón

De coöperatie Jesús del Perdón in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde deze coöperatie met twee andere coöperaties in de regio, dat resulteerde in één grote coöperatie met 700 wijnbouwers en een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grootschalige investeringen gedaan in vinificatieapparatuur. De coöperatie beschikt over 3.600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Aíren ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel verbouwd worden. Aanplant rood: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Tempranillo.