,

Calusari Pinot Noir Rosé

Deze rosé gemaakt van de Pinot Noir druif heeft veel te bieden. Een geur van zuurstok en frambozen. De smaak is verrassend fris. Lichte kruidigheid, gecombineerd met rijp, lichtzoet fruit.

Korte omschrijving

Lichte stijl rosé met tonen van bosaardbei en een evenzo frisse smaak waarin het fruit en de aanwezige zuren een mooi samenspel vormen. Dé rosé voor deze zomer!

6.10

Categorie

Rosé

Jaartal

2020

Smaakprofiel

droog, fruitig, verkwikkend, sappig

Alcohol

12.5%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Transsylvanië – Roemenië

Spijscombinatie

Borrel, Barbecue, Zomerse salades

Meer informatie

Roemenië

Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!