,

Feudo Arancio Grillo

Siciliaanse witte wijn van de Grillo druif. De kleur is geel als de zon. De wijn heeft geuren van verrukkelijk tropisch fruit als mango, papaja en pompelmoes, maar ook jasmijn en andere witte bloemen. Smakelijk in de mond, met een goede balans tussen het rijpe fruit en de milde zuren.

Spijs & moment
Een allemansvriend. Dus ideaal voor de borrel of op het terras in de zon.  Uitermate lekker bij diverse soorten vis en zeevruchten. Heerlijk bij oesters! Ook bij pasta met groente of pasta vongole, kalfsvlees, gebakken vis en kip doet deze alleskunner het goed.

Korte omschrijving

Plezierige, fruitige witte wijn met voldoende body, gemaakt van de Siciliaanse Grillo druif

8.25

Categorie

Wit

Jaartal

2021

Smaakprofiel

fris, fruitig, tropisch, terras, borrel

Alcohol

12.5%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Sicilië – Italië

Spijscombinatie

Terras, Borrel, Vis, Fruits de Mèr, Oesters

Meer informatie

Feudo Arancio

De wijngaarden van Feudo Arancio liggen aan de zuidelijke kust van het zonovergoten Sicilië, in Sambuca di Sicilia en Acate. Het maakt onderdeel uit van een van de grootste, meest toonaangevende wijnbedrijven van Italië: Mezzacorona. De naam Feudo Arancio is afgeleid van het nabij gelegen meer ‘Lago Arancio’. In 2001 werd het door Mezzacorona aangekocht in zeer verwaarloosde staat. De wijngaarden werden gerooid en de winery gesloopt. Kosten nog moeite zijn gespaard om een nieuwe, moderne winery te bouwen en nieuwe wijngaarden aan te leggen, compleet met irrigatiesysteem. De winery is ontworpen als hommage aan Siciliaanse tradities, met groot respect voor de omgeving en de natuur. Duurzaamheid heeft alle aandacht: van zonnepanelen tot reductie in het gebruik van chemische middelen en met focus op recycling. De wijnen zijn harmonieus, karaktervol en weerspiegelen het temperament en de kenmerken van Sicilië; de zon, de zee en de natuur.