,

Sonoroso Dark

Deze wijn biedt het beste van twee druiven. Mooi fruit, rode bes, braam en bosbes van Teroldego. Aangevuld met vanille en wat confituren van Merlot. Het geheel is krachtig en rijk met zachte tannines die goed geïntegreerd zijn door de opvoeding op eikenhouten vaten. Heerlijk zwoel genieten op een koude herfst of winterdag. Deze wijn maakt je blij en warm.

Wijn voor liefhebbers van krachtig rood. Vriend van de BBQ. Krachtige rode wijn.

10.95

Categorie

Rood

Jaartal

2018

Smaakprofiel

vol, zwoel, rond, sappig, dik

Alcohol

13%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Zuid-Tirol – Italië

Spijscombinatie

Gegrild vlees, Stoofpotjes, Wild, Barbecue

Meer informatie

Mezzacorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo’n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.