,

Tony Bish Chardonnay Fat & Sassy

Goudgele kleur. In de zeer expressieve neus het aroma van ananas, perzik, tropisch fruit en een lichte hint van vanille en boter. De smaak is intens maar gebalanceerd met fijne zuren en de juiste houtinvloed die het fruitige karakter van de wijn niet overstijgt. Sluit je ogen en waan je in Bourgogne!

Stevige maar zeer verfijnde Chardonnay uit Nieuw-Zeeland

18.95

Categorie

Wit

Jaartal

2021

Smaakprofiel

vol, rijk, dik, mondvullend, toast, vanille

Alcohol

13,5%

Inhoud

0,75 liter

Regio

Hawkes Bay – Nieuw-Zeeland

Spijscombinatie

Rijke Salades, Gegrilde vis, gebakken vis, Gele harde kazen, Paddenstoelen risotto

Meer informatie

Tony Bish

Tony Bish

Het was begin jaren 80 toen Tony Bish zijn reis met wijn begon. Hij had weinig geld in die tijd, maar ging met het kleine beetje dat hij wél had skiën op Mountt Hutt. Hier was de eerste vintage met Corbans in Gisborne een pragmatische start van wat een veertigjarige passievolle carrière is geworden.

Zes jaar later studeerde Tony af met een Bachelor of Applied Science in de oenologie.

In die fase werd er al beroep gedaan op Tony’s nieuwe kennis en ervaring. In 1986 richtte hij namelijk samen met de gebroeders Mason Sacred, Hill Wines in Hawkes’s Bay op.

Hierin maakt Tony bewust de keuze om alleen verder te gaan met de Chardonnay druif. Hij en Karryn lanceerden Tony Bish Wines in 2013 en ze verkopen nu vier chardonnay-stijlen rechtstreeks aan andere chardonnay-liefhebbers in het hele land en over de hele wereld.

Tony’s creatieve geest werd losgelaten in 2013, na een reis naar Zuid-Amerika, waar hij wijn maakte die werd geproduceerd in eivormige tanks. Met wat vindingrijkheid en lokale knowhow van de in Hastings gevestigde NZ Tanks, bouwde Tony de eerste betonnen eierfermentoren in Nieuw-Zeeland.

Het is niet verwonderlijk dat eieren Tony’s favoriete fermentatiemiddel zijn geworden in zijn streven naar de perfecte chardonnay. Hiertoe importeerde Tony NZ’s eerste Franse Eiken Ei-fermentor. Het is een enorme sculpturale reus die een prominente plaats inneemt in Tony’s kelder, gelegen in The Urban Winery in Ahuriri.

Eigentijds van ontwerp maar gehuisvest in een iconisch en historisch gebouw.

Credits;

· Australian Gourmet Traveler Winemaker of the Year Finalist 2018

· Former Chairman Gimblett Gravels Winegrowers

· Former Chairman Hawke’s Bay Wine Awards

· Former Chairman Gisborne Wine Awards

· Former Chairman Hawke’s Bay Wine Auction

· Lifetime Membership Award Hawke’s Bay Winegrowers

· Assistant Chief Judge New Zealand International Wine Show

For more information visit

www.tonybishwines.co.nz